A gazdák nagy része még idén megkapja a területlapú támogatás teljes összegét

 
A gazdák nagy része még idén megkapja a területlapú támogatás teljes összegét
 
December 20-tól folyamatosan utalja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a 2010-es területalapú támogatás (SAPS) még fennmaradó részét a gazdálkodók számára - tudta meg Kovács István (portál főszerksztője) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalsajtómunkatársától. 

Eddig már több mint 15 milliárd forint kifizetése indult el mintegy 50 ezer ügyfél részére. A kérelmek ügyintézése, illetve az utalványozás folyamatos, így várhatóan a csaknem 180 ezer érintett gazda nagy részének még ebben az évben a bankszámlájára kerül a támogatás teljes összege. Idén a SAPS támogatás hektáronként 46 535 forint, s így összesen 229 milliárdot kapnak a mezőgazdasági termelők.
 
Az MVH már ősszel befejezte a területalapú támogatás előlegének kifizetését, mely 107 milliárd forintot tett ki. A szükséges adategyeztetések után decemberben azoknak a gazdálkodóknak is elindul kifizetés, akiknek túligénylés miatt nem fizethetett előleget az MVH. A jelenleg túligényléssel érintett ügyfelek esetében részfizetést teljesít a Hivatal.
 
2010. december 21.
Kovács István