Koronavírussal kapcsolatos témák

 
A portál saját anyagot nem szolgáltat a koronavírussal kapcsolatban.

Az érdeklődők számára hivatalos médiákra mutató linkekkel szolgálunk, és esetleg az MTI-n megjelent közérdekű közleményeket teszünk elérhetővé.  

Itt jegyezzük meg, hogy az MTI-n kívűl, más médiával nem állunk kapcsolatban, és szigorúan csak a hivatalos közérdekű tudnivalókra szorítkozunk.
Mi naprakész információkkal nem tudunk szolgálni, ezzel kapcsolatban kövessék a hivatalos médikat!

koronavirus.gov.hu/

Kiskunfélegyháza települési választás eredményei

 

Kiskunfélegyháza települési választás eredményei

www.valasztas.hu/d4/onk19/szavossz/onkval/hu/M03/T065/tjk.html#

Szervdonorok tiszteletére állítottak emlékművet Kiskunfélegyházán

 
Hajagos Gyula esperes-plébános megáldja és megszenteli a szervdonorok tiszteletére állított emlékművet az avatóünnepségen a kiskunfélegyházi Alsótemető megújult ravatalozójánál 2018. szeptember 26-án.

 

MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Kétmilliárd forintból újul meg Kiskunfélegyháza városközpontja

Kétmilliárd forintból újul meg Kiskunfélegyháza városközpontja
 
    Csaknem 2 milliárd forintot fordíthat Kiskunfélegyháza városfejlesztésre, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával teljesen megújul a település központja - tájékoztatta Kiskunfélegyháza polgármestere az MTI-t.
 

Átadták a kiskunfélegyházi kórház új épületszárnyát

 Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyének 1,3 milliárd forintból épített új épületszárnyát kedden.

Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett, a kórház 2012 decemberében került állami fenntartásba, és 2013 májusában integrálódott a Bács-Kiskun Megyei Kórház szervezeti struktúrájába.
    Hangsúlyozta: a kórház az állami tulajdonba kerülésekor elveszített ellátási formáit mint funkciókat mára visszakapta. 
    Így indulhat be a kiskunfélegyházi kórházban - a mostani beruházásnak is köszönhetően - az egynapos sebészet, a belgyógyászati nappali ellátás 12 ággyal, ugyanakkor sikerült megteremteni a 24 órás sürgősségi betegellátás feltételeit is - mondta Mészáros János.
    A helyettes államtitkár újságírói kérdésre elmondta: a kórházfejlesztés megvalósítása - a különféle engedélyezési eljárások miatt - a tervezettnél tovább tartott, így a végösszeget már nem lehetett uniós támogatásból kifizetni.

Kiváltja a kormány a PPP-konstrukcióban épült kiskunfélegyházi sportcsarnokot

Kiváltja a kormány a PPP-konstrukcióban épült, 2007 őszétől üzemelő kiskunfélegyházi Kész Aréna Sportcsarnokot, ezzel a város napi egymillió forint tehertételtől szabadul meg - jelentette be Lezsák Sándor parlamenti alelnök, a térség fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón, Kiskunfélegyházán csütörtökön.

  A politikus elmondta: a kormány arról határozott, hogy április 1-jével mintegy 2 milliárd 50 millió forint értékben kiváltja a közszféra és a magánszektor együttműködésében, PPP-konstrukcióban megépült sportcsarnokot. 

Tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni január 1-jétől.

 

Az értékesítésről, illetve a nyújtott szolgáltatásokról pénztárgéppel kell nyugtát kibocsátaniuk a gépjármű-javítási, -karbantartási tevékenységet; gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmet, -javítást; plasztikai sebészeti tevékenységet; diszkó-, táncterem-működtetést; textil-, szőrmemosást, -tisztítást, vegytisztítást, vasalást végzőknek, illetve a masszőröknek, a fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, a fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.
    Az online kassza használatára újonnan kötelezettek gépenként 50 ezer forintos állami támogatást kaphattak, ha december 31-éig beüzemelték az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépet.
    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megtalálható tájékoztatás szerint az áfatörvény lehetőséget ad arra, hogy az adóalany nyugta helyett számla kibocsátásáról gondoskodjon, akkor mentesül a gépi kiállítású nyugtakibocsátási kötelezettség alól. Ebben az esetben azonban a vállalkozó köteles valamennyi kibocsátott számláról adatszolgáltatást teljesíteni az adóhatóságnak.
 

Forrás: MTI - 2017. január 1.


További információért klikkeljen lentebb a "Tovább" linkre!

Az idén már a NAV készíti az szja-bevallásokat

 
Az idei személyi jövedelemadózásról szóló tájékoztató leveleket hétfőtől kézbesíti a posta, ebből mindenki tájékozódhat az idei újdonságokról, illetve arról, hogy milyen feltételek esetén nem tartozik a túlnyomó többséghez, akiknek már az adóhatóság készíti el a bevallását - mondta Tállai András az MTI-nek.

Betlehemezés Kiskunfélegyházán

A Padkaporos Táncegyüttes tagjai betlehemes játékot mutatnak be Kiskunfélegyházán, a Gémes családnál 2016. december 22-én.

Tájékoztató az őstermelők iparűzési adójáról

 Tájékoztató az őstermelők iparűzési adójáról

(Folyamatos szerkesztés alatt!) 

 

Tekintettel arra, hogy az őstermelőkre is vonatkozik az iparűzési adó, így egy kis tájékoztatóval próbálok segíteni az érdekelteknek. Ez nem új dolog, hisz a korábbi években is kellet adóbevallást vagy nyilatkozatot tenni a bevételről, és ennek megfelelően kellett megfizetni az adót. 
Őstermelő lehet a komoly gépparkkal rendelkező termelő is, és őstermelőnek kell lenni a háztáji felesleget értékesítő termelőnek is. Mivel Magyarországon önadózás van, általában nem a hatóság kéri az adózót az adózással kapcsolatos kötelezettségek teljesítésére, hanem az érintett állampolgárnak kell azt megtenni önszántából. A hatóság csak ellenőriz, és rosszabb estben szankcionál, vagyis büntet. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy az adózónak kell kiszámolni az dó mértékét. Ez szakértelmet igényel, ezért célszerű ezzel könyvelőt megbízni.  
Szerencsére az őstermelőknél van egy 600 ezer forintos értékhatár, ami felett kell csak adóbevallást készíteni a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal számára, és minden bizonnyal a NAV számára is. Mi pillanatnyilag csak a kiskunfélegyházi iparűzési adóval foglalkozunk. 
Tehát, akinek a bevétele (nem a haszna) nem haladja meg a támogatás nélkül a 600 ezer forintot, annak csak egy erről szóló nyilatkozatot kell tenni. Ennek a nyilatkozatnak a képét lentebb meg is lehet tekinteni. A tájékoztatóm írásakor ettől kissé eltért a Polgármesteri Hivatal honlapjáról letölthető nyomtatvány, például  az nem kéri a nyilatkozó anyjának a nevét.
Kérm, olvassák el az alábbi hivatalos tájékoztatót!
Tartalom átvétel